Vacature: Content- en communicatiemedewerker

In verband met het vertrek van onze collega zijn wij per direct op zoek naar een Content- en communicatiemedewerker (24-28 uur p/w). Heb jij een ijzersterk gevoel voor tekst en context en vind jij het leuk om mee te bouwen aan een organisatie in wording? Lees dan verder voor de volledige functieomschrijving. 

Wie zijn wij?

Wij zijn de vereniging voor (loopbaan)begeleiders van jongeren in het voortgezet onderwijs en mbo. Wij vinden dat alle leerlingen en studenten recht hebben op de best mogelijke begeleiding bij hun persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en zien het als onze taak om begeleiders in staat te stellen deze begeleiding te bieden. Dat doen wij o.a. door het geven van cursussen en trainingen, organiseren van congressen en bijeenkomsten, het uitbrengen van een vakblad en het participeren in landelijke overlegtafels en projecten. Zo vormen wij een kennisnetwerk, aanspreekpunt en belangenbehartiger voor onze leden.

Wij zoeken een

Content- en communicatiemedewerker
(24-28 uur)

Over de functie

Je stapt in op een bijzonder moment. Per 1 augustus 2021 bundelen twee verenigingen de krachten en gaan samen verder als één vereniging onder een nieuwe naam. De contouren van de nieuwe vereniging staan, het komende jaar zal gericht zijn op het integreren, bouwen en invulling geven aan de nieuwe vereniging. Informeren, inspireren en kennisdelen zijn belangrijke speerpunten van de vereniging. Samen met twee collega’s (een strategische aanjager en een beelddoener) vorm jij het communicatieteam waarmee je deze speerpunten te lijf gaat.

Jouw rol binnen het team richt zich op het creëren, organiseren en beheren van content voor de (nieuwe) communicatiemix. Jij zorgt voor samenhang tussen wat we doen en wat men van ons ziet. Bij jou komen alle lijntjes samen. Dat betekent: input ophalen, selecteren, verwerken, teksten schrijven en herschrijven. De juiste boodschap bij het juiste middel op het juiste kanaal zoeken en vice versa.  Maar ook: overzicht houden over de communicatiemix als geheel, prioriteren, afstemmen, produceren en coördineren.

Tot de werkzaamheden behoren o.a.:

  • Meedenken over en implementeren van de communicatiestrategie en de communicatiemix van de nieuwe vereniging.
  • (Her)schrijven, samenstellen en/of redigeren van online en offline communicatie-uitingen, zoals: nieuwsbrieven, nieuwsflitsen, persberichten, webteksten, (wervende) artikelen, flyers, direct mailings en berichten op sociale media.
  • Coördineren en uitvoeren van communicatieactiviteiten.
  • Onderhouden van contacten en inhoudelijke afstemming met interne en externe collega’s, leden en samenwerkingspartners.
  • Beheren van de website en sociale media kanalen.
  • Afhankelijk van je interesse en ervaring kan het voeren van de hoofdredactie van ons kwartaalmagazine ook bij de taken behoren. Het uiteindelijke aantal uren hangt hiermee samen.

Over jou

Jij hebt zin om je voor het onderwijs in te zetten! Je vindt het leuk om mee te bouwen aan een organisatie in wording, waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, maar waarin ook veel zelfstandigheid en flexibiliteit van je wordt verwacht.

We zoeken een kandidaat met (minimaal) hbo werk- en denkniveau en enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt een ijzersterk gevoel voor tekst en context. Je weet onze boodschap in taal te vatten en de juiste snaar te raken bij onze leden en stakeholders. Je weet daarbij een goede balans tussen verschillende doelgroepen en belangen te houden. Je hebt kennis van en ervaring met zowel online als offline media. Je bent daarnaast sterk in plannen en prioriteren. Een vooruitdenkende aanpakker, die snel kan schakelen, deadlines haalt en afmaakt waar je aan begonnen bent.

Wat bieden wij? Wij bieden jou een afwisselende baan in een informele werksfeer bij een kleine dynamische organisatie, waarin hart voor onderwijs en focus op leren centraal staan. Geen gespreid bedje, maar wel een zachte landing. We zijn betrokken bij elkaar en vinden het belangrijk dat je doet wat bij je past en dat je plezier haalt uit je werk! We bieden salariëring conform de CAO-VO, een professionaliseringsbudget, een eindejaarsuitkering en een dienstverband van een jaar met intentie tot verlening.


Meer informatie & solliciteren

Je vragen, motivatie en cv kun je richten aan directeur Tessa Leonhard via t.leonhard@nvs-nvl.nl.

Omdat wij op zoek zijn naar iemand die zo snel mogelijk kan starten, staan we evt. ook open voor een tijdelijke invulling van deze functie of een deel van de functie op opdrachtbasis. 

Er is vooralsnog geen einddatum voor deze vacature – we gaan door tot we de juiste match hebben gevonden voor de korte én de lange termijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

> Download hier de vacaturetekst als pdf-bestand.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.