Lid worden?

Als lid van de NVS-NVL maak je deel uit van een netwerk van kennis en invloed. Maar welk voordeel heeft het lidmaatschap voor jou persoonlijk? En wat doen wij met jouw contributie om niet alleen jou, maar ook de hele beroepsgroep te versterken? Lees verder en schrijf je in als lid!

1. Vakblad Bij de Les: méér kennis

Iedereen kan zich inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actualiteiten, maar alleen leden krijgen ons vakblad Bij de Les. Een abonnement kost €65, leden krijgen Bij de Les gratis. Lees het nieuws áchter het nieuws, goede praktijkvoorbeelden, krijg handvatten aangereikt waarmee je dezelfde dag nog aan de slag kan in de onderwijspraktijk en blijf op de hoogte van hoe onderwijsontwikkelingen jouw werk beïnvloeden.

2. De NVS-NVL Academie: korting op kennis

Een professionele begeleider tilt de kwaliteit van begeleiding naar een hoger plan, door te reflecteren, systeem-overstijgend te denken en door kwaliteitsverandering met anderen in gang te zetten. Vanuit de NVS-NVL Academie ondersteunen we professionals in dat doorlopende proces. Leden van de NVS-NVL krijgen korting op het gehele aanbod. Dat scheelt per training al snel €100. We ontwikkelen alle trainingen zelf, samen met doorgewinterde trainers uit de beroepspraktijk.

3. Streepje voor op congressen

De NVS-NVL organiseert twee succesvolle congressen per jaar: de Dag voor de Leerlingondersteuning en Het LOB Congres. Leden hebben een streepje voor: zij komen met een fikse korting naar onze congressen. Onze sprekers geven je er nieuwe inzichten en met de congres workshops bieden we deelnemers een mix van doen, denken en leren. Ontmoet collega’s uit het hele land en wissel bovendien ervaringen uit.

4. Gratis lid van een vakbond: twee vliegen in één klap

Leden van de NVS-NVL zijn automatisch aangesloten bij de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv). Daarmee heb je o.a. een stem in de onderhandelingen van arbeidsvoorwaarden, pensioenontwikkeling en andere landelijke ontwikkelingen.

5. Gratis juridisch advies

Leden van de NVS-NVL krijgen via de FvOV na een jaar lidmaatschap gratis juridisch advies over aan werk gerelateerde kwesties. Dat advies wordt verstrekt door gekwalificeerde arbeidsjuristen.

6. Een stem in het onderwijsveld en politieke ontwikkelingen

Namens onze leden en via raadpleging onder onze leden, maken we ons hard voor professionele begeleiding van iedere leerling en mbo-student. De NVS-NVL adviseert de overheid gevraagd en ongevraagd over beleidskwesties. Denk o.a. aan wetsvoorstellen, het project Curriculum.nu, de Kwaliteitsagenda LOB (vo)  / Ambitieageda LOB (mbo) en de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld.

7. Ledenbijeenkomsten: alleen voor leden

Tweemaal per jaar organiseren we een ledenbijeenkomst. We horen tijdens dit treffen graag of leden vinden dat we met het bestuur en bureau de juiste koers varen. Tijdens de vergadering krijgt iedereen de kans om zijn/haar stem te laten horen en om met elkaar in contact te komen. Tegelijkertijd willen we je vanuit de NVS-NVL graag ook tijdens deze bijeenkomsten inspireren. We sluiten daarom altijd af met een workshop, gegeven door trainers van de NVS-NVL Academie, of andere inspirerende activiteiten.

Voor € 150 ben je een jaar lang lid.

Nu inschrijven als lid