Nieuws

Gezocht: enthousiaste zorgcoördinatoren die hun beroep willen versterken als NVS-NVL-ambassadeur

IMG 0679 TL 639x640 SR kleinUw professionele hart klopt sneller als u leerlingen zo weet te stimuleren, dat zij de juiste weg naar de toekomst kunnen inslaan. Of u dit nu persoonlijk doet, via een goed opgezette ondersteuningsstructuur met collega’s aan de eerste lijn of via al die andere kanalen waarin u uw inspiratie kwijt kan.

Als vereniging voor begeleiders in het vo en mbo zoeken we steevast naar de juiste manier om onze achterban te stimuleren, te informeren en te professionaliseren.

Vacature: Beleidsmedewerker LOB havo-vwo 2017-2018

images

In verband met pensionering zijn wij voor het schooljaar 2017-2018 op zoek naar een:
 Beleidsmedewerker LOB havo-vwo

Congres: ‘Anders doen denken’ in het onderwijs door Marinka Kuijpers

C4TlONVWQAEwQzbOp 21 juni 2017 organiseert Leerstoel Marinka Kuijpers in samenwerking met de NVS-NVL het congres 'Anders doen denken' in het onderwijs. 
De arbeidsmarkt verandert. Jongeren moeten leren omgaan met onzekerheid in hun loopbaan. Het ministerie OCW stelt nieuwe eisen aan het onderwijs. Kortom: het onderwijs heeft een nieuwe opdracht. Maar hoe zorgen we ervoor dat het onderwijs dan ook écht anders wordt? Dat het leiden en begeleiden door docenten en managers verandert, zodat jongeren handvatten krijgen om zichzelf te kunnen handhaven in een veranderende wereld?

Ministerie van OCW: G4 slaan handen ineen tegen thuiszitten

min OCW LogobDe vier grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en acht samenwerkingsverbanden hebben voor het eerst samen concrete afspraken gemaakt om het aantal thuiszitters fors te laten dalen. Ze gaan onder meer regelen dat jongeren die thuiszitten sneller hulp krijgen vanuit de zorg, dat leerlingenvervoer geen probleem meer vormt als er een onderwijsplek is gevonden en dat alles op alles wordt gezet qua preventie.

Gratis online boekje ‘Aan de slag met LOB in de TL/mavo’

IMG 0683 TL2 kleinLOB is per 1 augustus 2016 een verplicht onderdeel in het curriculum van de theoretische leerweg. Platform TL organiseerde onlangs vijf bijeenkomsten om scholen te informeren over de eisen en wettelijke kaders hiervan en om te vertellen hoe die kaders ingevuld kunnen worden in de dagelijkse lespraktijk. Door het grote aantal aanmeldingen bleek dat er veel behoefte aan deze informatie is. Daarom heeft Platform TL de in de bijeenkomsten gegeven informatie samengevat in het boekje ‘Aan de slag met LOB in de TL/mavo’.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top