Op 8 september ligt de nieuwe editie van Bij de Les weer op uw mat (tenzij u nog geen abonnee bent). Het thema van deze editie is Talenten en Excellenties. In deze video blikt gastauteur Axelle de Roy vooruit naar haar artikel over feedback geven. Hoe wordt je door middel van feedback geven (en ontvangen!) de beste versie van jezelf?

Lees meer...

[Video] Met ingang van het schooljaar 2018-2019 geldt de wet Toelatingsrecht. Dat betekent dat iedereen met een diploma van de middelbare school welkom is een mbo-opleiding.

Lees meer...

Op vrijdag 23 juni spraken vertegenwoordigers van de NVS-NVL en de VvSL met de directeur van het bureau Onderwijs2032. Het doel van dit gesprek was om de decanenverenigingen bij te praten en om te kijken wat we verder in het traject kunnen betekenen.

Lees meer...

In de elfde tussenrapportage passend onderwijs (pdf) schrijft staatssecretaris Sander Dekker dat de invoering van passend onderwijs goed op weg is, ook al zijn nog niet alle doelen bereikt. Het is ‘werk-in-uitvoering’,  aldus Dekker. ‘Het stelsel in de huidige vorm werkt en er zijn daarom geen grote nadere stelselwijzigingen nodig.’

Lees meer...

Voor in uw agenda: op 9 november organiseert de NVS-NVL de inspiratiesessie 'Voorbij de Beroepsstandaard: van theorie naar praktijk in het vo en mbo'. Tijdens deze inspiaratiesessie onderzoekt u samen met collega's hoe u de Beroepsstandaard voor de Zorgcoördinator in de praktijk kan toepassen.

Lees meer...