Workshops LOB

In deze workshop neemt Inge Kirsten je graag mee om een succesvol toptraject binnen jouw stad/ regio neer te zetten. Wat zijn de do’s en wat zijn de don’t? Op welke manier creëer je draagvlak? En wat heb je nodig om dit traject succesvol neer te zetten?

Lees meer...

In deze workshop word je als professional bewust gemaakt van de onzichtbare drempels die wij zelf in het onderwijs hebben opgeworpen. Daarnaast leer je hoe je als loopbaanbegeleider een belangrijke rol kan spelen in het vergroten van kansengelijkheid in het onderwijs. In deze workshop onderzoek je je eigen referentiekaders, maak je kennis met dialogisch kijken en luisteren en oefenen we met het opschorten van je eigen oordeel.

Lees meer...

In deze workshop deelt het St. Michaël College een good practice over hoe zij studenten inzetten binnen hun school. Een inspirerend verhaal om vervolgens zelf mee aan de slag te gaan in jouw eigen organisatie.

Lees meer...

Hoe kan het dat je een avond lang geboeid naar een toneelvoorstelling of film kunt kijken, terwijl een gemiddelde presentatie nog geen 10 minuten interessant is? Acteurs leren theatertechnieken waarmee zij kunnen spelen met de aandacht van het publiek en altijd overtuigend kunnen zijn op het podium. In deze workshop bekijken we enkele van die technieken en vertalen die naar niet-theater-situaties.

Lees meer...

Netwerken is een belangrijke loopbaancompetentie. Maar hoe bouw je als school zelf een groot netwerk op? Tijdens deze workshop leer je hoe je bedrijven en/of instellingen bindt aan jouw organisatie. En hoeveel belang zowel de school en leerlingen als de bedrijven hieraan hebben.

Lees meer...

I.v.m. de 1,5 meter afstand kunnen er kleinere groepen tegelijkertijd naar de informatiemarkt. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om i.p.v. een tweede workshop te volgen, te kiezen voor de markt.

Lees meer...

Tijdens deze workshop worden de eerste stappen gezet naar bewustwording rondom het thema (on)gelijke kansen. Wat doet het met je als je je realiseert dat er jongeren zijn die zich binnen het onderwijs ongelijk behandeld voelen, geen passende stageplaats vinden op basis van hun achtergrond of anderszins te maken hebben met ongelijke kansen?

Lees meer...

Deelnemers aan deze workshop krijgen alle informatie over de Young Lady Business Academy zodat zij hun leerlingen hierover kunnen voorlichten. De YLBA is een non-profit initiatief van Zakenvrouw 2017 Elske Doets. Het hoofddoel van de YLBA is om het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn van jonge, ambitieuze vrouwen in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer...

Angst en onzekerheid bij keuzeprocessen: in deze wispelturige coronatijd een buitengewoon actueel onderwerp. Leerlingen en studenten komen nog meer onder druk te staan en hebben nog meer last van onzekerheid over hun toekomst. In deze workshop wordt besproken hoe je deze gevoelens bespreekbaar maakt en hoe je hier als LOB’er mee omgaat.

Lees meer...

Wie wil jij zijn? Welke kwaliteiten wil je uitdragen? Wat helpt de Young Professionals van morgen om zichzelf te profileren in de studie, het beroep en op de arbeidsmarkt? Maak kennis met Loopbaanspelen 2.0 en ervaar het.

Lees meer...

Onze missie is om samen jongeren te begeleiden naar hun optimale toekomst.  Maar wat doet de NVS-NVL dan allemaal achter de schermen voor het borgen van goede LOB begeleiding? Wat zijn onze successen? Waar liep en loopt het anders dan we hadden verwacht?

Lees meer...