Jan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, auteur en spreker. Dat laatste – hij noemt het zijn filosofisch theater – brengt hij ten uitvoering op het LOB Congres. Bransen houdt voordrachten waarin hij als een kruising tussen een schoolmeester, een cabaretier en een filosoof op theatrale manier zijn publiek te denken geef.

Zijn nieuwste boek is net uit bovendien. In ‘Gevormd of vervormd?’ stelt Bransen dat het onderwijs zoveel beter kan. Het kan vormen en om dat te bereiken moet het roer om. Zo zou primair onderwijs moeten draaien om de ontwikkeling van het zelfvertrouwen, zodat kinderen hun stemmen durven te verheffen. Het voortgezet onderwijs hoort ervoor te zorgen dat jongeren een positie verwerven waarin ze ertoe doen, op school en op straat. En al het zogenaamde ‘hogere onderwijs’ organiseren we voortaan in duale trajecten, waarin leren en werken samengaan.

Wat zijn visie is op ons onderwijs en wat jouw rol daarin kan zijn? We zien je graag op het LOB Congres op 13 februari 2020!

Een afsluiter zoals je die nog niet eerder hebt meegemaakt op een congres! The Big Mo maakt improvisatietheater en met hun creatieve en geestige team, kunnen zij elk thema in hun shows verwerken. Dat kan gaan over normen en waarden in de brugklas tot aan de kernwaarden van je school, en zelfs LOB in de wereld van morgen is hen niet vreemd! The Big Mo gebruikt theater als middel tot gesprek, educatie, voorlichting én vermaak.

Improvisatie betekent dat er ook altijd een element van samenwerking met het publiek in de voorstelling zit. Van korte gesprekken met mensen in de zaal als inspiratie voor scènes, tot en met vrijwilligers die meespelen op het podium onder begeleiding van de acteurs. Als theatergroep combineert The Big Mo verschillende stijlen bovendien.

Sluit de dag af met een flinke dosis energie en laat je door The Big Mo zeker aan het denken zetten over wie jij wil zijn in de wereld van morgen.