Cursusaanbod

vragen ouders webformaatAlle scholen in het voortgezet onderwijs hebben een wettelijke verantwoordelijkheid voor het scheppen van een veilig, sociaal klimaat en voor het monitoren van het veiligheidsgevoel van leerlingen. Als een kind (aanhoudend) gepest wordt, kunnen ouders terecht bij een vast aanspreekpunt: de antipestcoördinator. Na het volgen van deze tweedaagse cursus bent u helemaal klaar voor deze taak. 

Leerkracht met meisjeVoor iedereen die begint of onlangs begonnen is aan de taak van mentor is deze basismodule onmisbaar! In twee dagen krijgt u informatie en handige materialen om de belangrijkste activiteiten binnen mentoraat uit te voeren. Het mentoraat gaat pas leven in praktijk, daarom is er naast het overbrengen van informatie veel ruimte voor casuïstiek en onderlinge uitwisseling. Mentoren die hun kennis willen opfrissen zijn ook van harte welkom.

Mentor Tutor CC Onsharp IncVoer je loopbaangesprekken met leerlingen of studenten? Duren die gesprekken vaak langer dan gepland? Wil je sneller tot de kern komen in een loopbaangesprek? Leer effectieve loopbaangesprekken voeren met Marinka Kuijpers! Scherp in gesprek, zacht in contact.

 

Deze tweedaagse Basistraining Loopbaangesprekken is een co-productie van de Loopbaangroep en de NVS-NVL.

Kennismaking met LOB logo webformaatDeze gratis online module laat beginnende decanen in het voortgezet onderwijs kennismaken met LOB en geeft antwoord op vragen als: wat is LOB eigenlijk? Wat zijn loopbaancompetenties? Wat is de rol en positie van het decanaat? En hoe kan ik zelf concreet aan de slag met LOB? 

Een startende decaan komt er in de praktijk vaak niet aan toe om uitgebreid over deze vragen na te denken, maar ze zijn wel heel belangrijk. De nieuwe module helpt de startende decaan opweg!

leerling meisje 2

De vernieuwing van het vmbo is met ingang van 2016 van start gegaan. Onderdeel van deze vernieuwing is de daadwerkelijke integratie van LOB in het kerndeel van de profiel- en keuzevakken van de nieuwe examenprogramma’s. De cursus ‘LOB in het vernieuwde vmbo’ speelt direct in op deze uitdaging. 

vragen ouders webformaatU krijgt inzicht in de vragen van ouders, u ontdekt hoe u ouders kunt betrekken bij LOB, u verdiept zich in achtergrondmaterialen over oudercommunicatie en bespreekt een aantal praktische situaties.

student met boekenVoor iedereen die begint of onlangs begonnen is aan de taak of functie van decaan is deze basismodule onmisbaar! In twee dagen wordt u meegenomen langs alle belangrijke thema's die bij het decanaat komen kijken. 

groepje volwassenen laptopIn deze 'blended' cursus doorloopt u onder begeleiding van een persoonlijke coach acht online modules, die u antwoord geven op vragen als:

Waar staan wij eigenlijk met LOB en waar willen we naar toe als school? Welke LOB-activiteiten kunnen wij ontwikkelen en welke rollen en taken zijn er te onderscheiden? Hoe kunnen we slim samenwerken met het vervolgonderwijs en hoe betrekken we ouders bij LOB?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuws en actualiteiten door middel van onze nieuwsbrief.

Contact

Bureau NVS-NVL

Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
tel: 030-2543929
bureau[at]nvs-nvl.nl

Openingstijden bureau NVS-NVL 
Maandag t/m donderdag: 09.00 tot 16.45 uur. 

Neem contact met ons op

Bij de Les

Back to top