18 items tagged "Congres"

 • [Blog] Conferenties die u niet mag missen

  congresHet schooljaar is nu weer een stukje gevorderd en voor de decaan die graag conferenties bezoekt is er veel te beleven. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Peter Huwae, voorzitter van de sectie havo-vwo, doet u zijn persoonlijke aanbevelingen.

 • [Blog] Nieuw jaar, nieuwe plannen

  Olympische ringenBinnen de besturen van de decanensecties vmbo-mbo en havo-vwo is het afgelopen jaar gewerkt aan een aantal cursussen. De onderwerpen waren het jaar ervoor gekozen na een raadpleging met het veld en uit de gesprekken binnen de sectiebesturen werden onderwerpen genoemd als 'LOB en mentoraat', 'LOB en ouderbetrokkenheid' en de veranderingen op het gebied van LOB in het vernieuwde VMBO. De cursussen zijn gemaakt en uitgeprobeerd in een pilot, bijgesteld naar aanleiding van de feedback en ze maken nu deel uit van ons aanbod: http://nvs-nvl.nl/kenniscentrum/cursusaanbod

 • [Blog] Passende keuze of juiste keuze?

  kort nieuws wiskunde webformaatNatuurlijk wil ik op deze plek even kort terugblikken op het LOB congres van 4 februari. Veel mensen, veel workshops en slechts een plenaire lezing, maar wel een hele goede. Christoph Meng maakte duidelijk dat de kansen op werk voor een goede studiekeuze een belangrijke factor vormt. Onlangs verschenen cijfers over de hoeveelheden afgestudeerden die achteraf spijt hebben van hun studiekeuze.

 • [Blog] Studiekeuze123: zoveel decanen, zoveel meningen

  0000038485 ENQUETEOnlangs werd in Utrecht de inmiddels jaarlijkse conferentie van Studiekeuze123 gehouden. Op deze conferentie waren ruim 100 VO-decanen, ruim 100 vertegenwoordigers uit het hoger onderwijs en een kleine 100 'overigen' af gekomen. In het ochtenddeel werd er gestemd over een zevental stellingen en er werd verder gediscussieerd over de drie stellingen, waar de deelnemers het minst over eens waren. Zo werd de stelling “een LOB-dossier zou verplicht moeten zijn” niet eens besproken omdat bijna 80% van de aanwezigen voor deze stelling was (!). Daar moeten we dus wat mee, lijkt me.

 • Dag van de Zorgcoördinator 2015

  inetBanner NVSNVL

   

   

   

   

   

   

  Steeds meer krijgen we in het onderwijs te maken met verschillen. Verschillen tussen leerlingen, verschillen tussen teams, verschillen tussen teamleden. Het thema van de Dag van de Zorgcoördinator is dan ook: 

  Kansrijk verschillend, omgaan met verscheidenheid in het onderwijs.

  • Hoe ga je goed om met deze verschillen in het onderwijs?
  • Wat vraagt dit van je team, van de organisatie van je onderwijs, van je ondersteuningsstructuur, van jezelf als zorgcoördinator?
  • Hoe zorg je ervoor dat de verschillen geen probleem worden?
  • Hoe maak je van een verschil een kans?


  Allemaal vragen waarop we op tijdens de Dag van de Zorgcoördinator op woensdag 18 november antwoord hopen te krijgen in de Rijtuigenloods te Amersfoort!

  Bekijk www.dagvandezorgcoordinator.nl voor meer informatie en het programma!

  Aanmelden kan vanaf 1 september.

 • Dag van de Zorgcoördinator 2015: kansrijk verschillend

  BannerCongres NVS NVL15Steeds meer krijgen we in het onderwijs te maken met verschillen. Verschillen tussen leerlingen, verschillen tussen teams, verschillen tussen teamleden. Het thema van de Dag van de Zorgcoördinator is dan ook: 

  Kansrijk verschillend, omgaan met verscheidenheid in het onderwijs.

 • Inschrijving jubileumcongres geopend

  NVS NVL Banner Congres JAN defOp 9 april 2015 vieren wij met een feestelijk jubileumcongres dat we al 50 jaar samen met u en met elkaar leerlingen begeleiden naar een optimale toekomst! Vanuit het nieuwe Tivoli Vredenburg nemen wij u mee naar die toekomst en vragen ons af hoe het loopbaanontwikkeling en leerlingenzorg eruit zal zien in 2025. Schrijf u nu in en kom antwoorden halen en brengen!

 • Inspiratie tijdens de Dag van de Zorgcoördinator

  Flyer dvdz2014.2Met de wijzigingen van samenwerkingsverbanden, herindeling van de regio's en en passant de transities binnen de jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg komt er het nodige af op de scholen en het systeem van leerlingbegeleiding. Dat is voor de NVS-NVL aanleiding om het thema van de dag van de zorgcoördinator 2014 te organiseren rondom het thema:

  Zorgcoördinator, waar sta je voor ?!

  Wat staat er allemaal te gebeuren op het werkveld? maar ook: waar sta je voor in je eigen organisatie? De dag staat in het teken van ontmoeting, herkenning en inspiratie. 

 • Jubileumactie: gratis lidmaatschap bij inschrijving congres

  NVS NVL Banner Congres JAN defAlle niet-leden die zich aanmelden voor het congres Met het oog op morgen op 9 april in Utrecht, kunnen voor de rest van 2015 gratis lid worden van de vereniging. Zij kunnen op deze manier kennis maken met de vereniging en profiteren van alle voordelen van het lidmaatschap. Normaal gesproken kost een lidmaatschap € 127,50 per kalenderjaar.

 • Jubileumcongres 50 jaar NVS-NVL

  NVS NVL Banner Congres JAN defOp 29 april 1965 is de Nederlandse Vereniging van Schooldecanenopgericht. In 2004 volgde de fusie met de Nederlandse vereniging vanleerlingbegeleiders. Daarmee werd de NVS-NVL de rechtsopvolger van de in 1965 opgerichte vereniging van schooldecanen. Op 9 april 2015 vieren wij het 50 jarig bestaan van de vereniging met een jubileumcongres met het oog op morgen.

 • LBBO Beurs Beter Begeleiden

  lbboOp dinsdag 5 april organiseren onze collega's uit het PO de Beurs Beter Begeleiden in het Beatrix Theater in Utrecht. LBBO heeft voor bezoekers een spraakmakend programma in de aanbieding met plenaire lezingen van sprekers uit binnen- en buitenland en een informatiemarkt.

 • LOB-congres 2017 - Oplossing gezocht!

  NVS NVL Banner LOB Oplossing Gezocht NOV2016 940x330

  Voor decanen, loopbaanbegeleiders, LOB-coördinatoren én hun schoolleiders!

  Dit jaar is het thema van ons jaarlijkse LOB-congres niet Aansluiting Gezocht, maar Oplossing Gezocht. In 25 workshops wordt een antwoord gezocht op actuele vragen en dilemma’s van decanen én van hun schoolleiders. Ze hebben beiden een duidelijke rol bij het ontwikkelen en borgen van LOB-beleid binnen de school. Daarom vragen we decanen nadrukkelijk om hun schoolleider mee te nemen.

 • Met passie op weg naar een vernieuwende toekomst!

  Stopmotion 12 282x400De NVS-NVL vierde op 9 april 2015 het vijftigjarig bestaan in Tivoli Vredenburg, maar terugblikken gebeurde op deze dag amper. De bijna 300 aanwezigen werden getrakteerd op toekomstvisies en geprikkeld om na te denken over hun eigen aandeel daarin.

 • NVS-NVL viert 50-jarig bestaan op 9 april 2015

  50jubileumOp 29 april 1965 is de Nederlandse Vereniging van Schooldecanenopgericht. In 2004 volgde de fusie met de Nederlandse vereniging vanleerlingbegeleiders.  Daarmee werd de NVS-NVL de rechtsopvolger van de in 1965 opgerichte vereniging van schooldecanen.

  OP 9 april 2015 vieren wij het 50 jarig bestaan van de vereniging met een wervelend jubileumcongres. Het zal een combinatie worden van inhoud en feestelijkheden, dus reserveer de datum alvast in uw agenda!

   

 • Scholenconferentie Passend Graag op 13 oktober

  Flickr.com cc roel wijnants docent met leerling den haag 1nov2014 webformaatIn navolging van de succesvolle scholenconferentie in 2015 vindt ook dit jaar de scholenconferentie ‘Passend graag, maatwerk voor ieder kind’ plaats, dit keer op donderdag 13 oktober bij Van der Valk Vught.

  Tijdens deze conferentie, speciaal voor schoolleiders, teamleiders, zorgcoördinatoren en leerlingbegeleiders, maken wij met elkaar de balans op: hoe staat het Passend Onderwijs in het VO ervoor? Ga actief aan de slag in de door uw gekozen workshops.

 • Succesvol congres Aansluiting gezocht

  Foto NVS NVL stand webformaatNa de jubileumeditie van vorig jaar was er dit jaar weer een ‘gewoon’ LOB-congres van de NVS-NVL. Het thema was Aansluiting gezocht. Aansluiting tussen voortgezet onderwijs en vervolgonderwijs, aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, maar ook aansluiting tussen de decaan en de mentoren en de scholier en de begeleider. Op donderdag 4 februari 2016 verzamelden ruim 225 deelnemers zich op Wageningen University voor een dag vol inspiratie en praktische informatie.

 • Welke kennis en vaardigheden hebben kinderen nodig?

  Groep leerlingen gemengd onderbouwEen kind dat in 2015 voor het eerst naar school gaat, solliciteert rond 2032 naar een eerste baan. De vraag is: leren we kinderen nog wel de juiste kennis en vaardigheden om ze goed voor te bereiden op die toekomst?

 • Werkconferentie ‘Elk talent telt! Een doorlopende lijn van talentontwikkeling’

  Flickr.com cc anwb vrijwilligers 25septemberMaS Naturewise Anne van Rijn college Nieuwegein webformaatDe Stichting van het Onderwijs, waaronder de FvOv (waar de NVS-NVL bij is aangesloten), organiseert deze werkconferentie op woensdagmiddag 25 mei van 13.15 – 17.30 uur in Pakhuis de Zwijger aan het IJ in Amsterdam. Minister Jet Bussemaker opent op 25 mei deze werkconferentie. Voor het eerst discussiëren alle onderwijssectoren samen over doorlopende leerlijnen en soepele overgangen. Van docent tot student en van onderwijsbestuurder tot manager en wetenschapper.

EasyTagCloud v2.8